Bursaspor İnfo Yatırım

Dusan Alimpijevic “Final maçından sonra”

Frutti Extra Bursaspor Başantrenörü Dusan ALimpijevic dün akşam Lifebursa'nın canlı olarak yayınlanan Time-Out programında Adnan Batır ile Tolga Şar'ın sorularını yanıtladı.

Başarıyı şahıs olarak değil, takım olarak yakaladıklarının altını çizen Dusan Alimpijevic “Bir başarı olduğu zaman bu sadece bir şahsın değil tamamen takımın bir başarısıdır. Biz ekibimizle, yönetimimizle, kulüpte emek veren herkesle  ve oyuncularla bu başarıyı yakaladık. O yüzden bu bizim için çok daha farklı bir durum. Aynı zamanda iyi oyuncularla, düzgün karakterli çalışkan oyuncularla ve akıllı oyuncularla olmadan da başarıyı yakalamak pek mümkün değil. Ama madem bütçeden bahsediliyor maçla alakalı şunu söylemem gerekir ki tabii ki çok büyük bütçe farkı var ama final maçına çıktığımız zaman 5’e 5 oynayacağız ve orada bizim mücadelemizi herkes görecek.

Bologna tabii tanıdığımız bir ekip ama bizim maçımızdan sonra Rusya‘daki olaylardan da faydalanarak 2 Euroleague oyuncusu daha getirip işi şansa bırakmamaya çalışan bir ekip. Ama netice de final tek maçlı bir sistem ve daha farklı hazırlanacağız tabii. Bizim final maçında kaybedeceğimiz bir şey yok ama kazanacağımız çok şey var ve bunun farkındayız.

EuroCup‘ın en iyi koçu seçildiğim için gururlu ve onurluyum tabii ki ama daha öncede dediğim gibi bu bir takım işi. İyi bir stafınız olmadan, iyi bir oyuncu grubu olmadan, iyi bir yönetim olmadan bunu tek başına kazanmanız mümkün değil. Ayrıca en iyi teknik ekip ya da yönetimsel olarak bir ödül de olsaydı onu da bizim kazanmamız gerekiyordu. Bu ödülü tek başıma kazanmadım. Bu ödül hepimizin.

Bizim kulüp olarak sezon başındaki hedeflerimiz 2 kulvarda da play-off‘ta olmaktı. Şu an bu hedefimize ulaştığımız için çok mutluyuz. Bu saatten sonra alabildiğimiz her başarı bizi ekstra mutlu eder. EuroCup‘ta finale kalmamızdan ötürü çok sık seyahat ediyoruz ama bu bizde herhangi bir sıkıntı yaratmıyor aksine seyahat imkanına sahip olduğumuz için çok mutluyuz. Çünkü demek ki tur atlıyoruz ki seyahat edebiliyoruz.

Bu sene bizim için çok duygusal bir süreç oldu. Final maçından sonra da o an ne hissediyorsam yine onu söyleyeceğim.

Taraftarlarımızın gösterdiği destek için gerçekten çok minnettarız. Bizi daha farklı bir motivasyonla çalışmaya itiyor. Bu camiayı ve taraftarları mutlu edebiliyorsak bu bizim için çok daha farklı bir mutluluk kaynağıdır.

Bir yorum yazın

Lütfen bir isim/rumuz ve yorum yazın.

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursabasket şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı